Krūtų mažinimas

Krūtų mažinimas (krūtų redukcija) skirtas moterims, kurios dėl didelių krūtų kenčia nugaros ir pečių juostos skausmus, riboja fizinį aktyvumą, jaučia psichologinį ir emocinį diskomfortą. Šios procedūros tikslas – pašalinti riebalinio ir liaukinio audinio, bei odos perteklių ir pakeisti krūties formą taip, kad ji labiau atitiktų kūno proporcijas, taip pat operacijos metu kartu atliekamas ir krūtų pakėlimas, todėl pasikeičia spenelio ir areolos vieta. Krūtų mažinimo operacijos metu pacientei pageidaujant, galima sumažinti areolos dydį.

Krūtų mažinimo operacija

Pasiūlyta gana daug įvairių metodikų, kaip atlikti krūtų mažinimą, tačiau, bene dažniausiai, krūtų redukcija daroma, atliekant, taip vadinamą, “rakto skylutės” pjūvį. Priklausomai nuo krūtų dydžio, spenelio pasmukimo ir įvairių rizikos veiksnių, kuriuos chirurgas aptaria su paciente, nusprendžiama, ar spenelio ir areolos kompleksas bus pakeltas paliekant savą inervaciją ir kraujotaką, ar į naują vietą persodintas kaip laisvas transplantatas. Pacientė privalo žinoti, kad nepriklausomai nuo pasirinktos krūtų redukcijos metodikos ant krūties liks vienokie ar kitokie pooperaciniai randai, kurie, tinkamai atlikus operaciją ir išvengus komplikacijų, turėtų būti nesunkiai paslepiami po liemenėle ar maudymosi kostiumu.

Sveikimas ir gyjimas po krūtų mažinimo operacijos

Po procedūros pacientei gali būti rekomenduota kelias savaites nešioti specialią liemenėlę. Įprastai į darbą pacientės sugrįžta po 10-14 dienų. Sunkesnio fizinio krūvio reikėtų vengti bent keletą savaičių. Galutinis kosmetinis rezultatas matomas ne anksčiau kaip po keleto mėnesių.

Kaina

Krūtų mažinimas
nuo 4000 EUR
Gigantinių krūtų mažinimas
4500-5000 EUR

Tikslią operacijos kainą sužinosite konsultacijos metu, kuomet chirurgas įvertins operacijos sudėtingumą.

Į operacijos kainą įskaičiuota:

Operacija
Bendrinis nuskauskiminimas
Naktis po operacijos mūsų klinikoje
Pooperacinė priežiūra

Dažniausiai užduodami klausimai dėl krūtų mažinimo